Balení:
1.000 g alutenový sáček
Způsob přípravy:
Do 250 g směsi přidáme 10 g droždí rozpuštěného ve 180-200 ml teplé vody (28 °C), eventuálně přidáme sůl dle chuti a ihned mícháme těsto za současného přidávání 1 lžíce oleje (10 g). Na dohnětení můžeme použít bramborový škrob. Vložíme do vymazané formy, povrch potřeme studenou vodou a necháme asi 30 minut kynout. Zavlažení několikrát opakujeme , aby povrch neoschl. Při vložení do trouby nemá být těsto zcela vykynuté. Pečeme asi 50-55 minutpři teplotě cca 240 °C ve vlhkém prostředí (do trouby vložíme hrnek s vodou). K upečení jednoho bochníčku doporučujeme použít jen 250 g směsi, protože chléb delším skladováním tvrdne. Pro získání delší trvanlivosti můžeme do těsta přidat jedno jemně rozstrouhané jablko nebo jeden středně velký brambor.
Složení:
kukuřičný škrob, bramborový škrob, modifikovaný kukuřičný škrob, rýžová mouka, cukr, kmín
Skladujte v suchu s relativní vlkhostí vzduchu nejvýše 75 %